Welkom bij Hond & HarmonieHond & Harmonie is geen klassieke hondenschool. Het is een centrum waar mensen met een passie voor honden kunnen samenkomen (ook mensen zonder hond).
Er wordt niet geroepen, de stem is er enkel om te loven, te motiveren of zachtjes bij te sturen.

Hond & Harmonie helpt u een binding met uw hond op te bouwen en te verstevigen, dus in harmonie met uw hond te leven. Wij streven samen naar een prettige huis-tuin-keuken-hond ! Hond & Harmonie moet bij u passen. Dat moet ook het geval zijn bij elke instructeur die u heeft : harmonie boven alles!

Hond & Harmonie werkt sinds 1997 voor mensen die last hebben van stress na verhuis of scheiding, schoolwissel of werkverandering, stotteren of lispelen bij stressmomenten of bang zijn voor honden. Sinds 2006 ook in België. In 2009 heeft Karin Lewyllie de 2-jarige agogische vorming ´dierondersteunde therapie´ (AAT of animal assisted therapy) voltooid, naast een 2-jarige pedagogische opleiding in 2003 en een 2-jarige opleiding zelfstandig hondeninstructeur in 2006.

De 2-jarige agogische vorming dierondersteunde therapie kwam erbij om theoretische kennis op te doen om de projecten met dieren te ondersteunen. Zo is er een geleide wandeling met hond, ezel, geit of schaap. Teambuilding. Een project zorgen voor jezelf (op tijd opstaan, eten, verzorging, enz.). De zorgsector maar ook in het dagdagelijkse leven is vooruitziend denken en ongelukken vermijden erg belangrijk. Ook dit aspect maakt deel uit van de visie van Hond & Harmonie. Het is dus geen kinderboerderij maar een plek om tot rust te komen en al doende te leren.

Ook leven en dood komen er leeftijdsgericht aan bod en mensen die treuren om een viervoeter vinden er niet enkel een luisterend oor maar een begeleiding op maat!

Ontspanning mag ook niet ontbreken en een kleine ezel- en hondenwandeling met uitleg over ezel- en hondengedrag, een schapen- of geitenknuffelmoment kan voor kleine groepen na persoonlijke reservatie.

Bibi voorbeeldig op hondenshow (jeugd)

15/08/2018

Open air met veel oudere honden en nog meer jonge honden van alle rassen, niet te warm, niet te koud, leuk gezelschap, vele leuke babbels én Bibi was ook nog beste van haar groep 8 jeugd. Super! We hadden er ook echt zin in. Nog een paar leuke foto´s bij Booth Loose en de dag kon niet meer stuk.