Over mezelf- Zelf een hond gehad van baby tot heden
- Hondenopvang sinds 1998
- Hondenschool met Sammy bezocht sinds 1997, eerst in Duitsland, dan in België
- Probleemhond uit asiel sinds 1997 (+ 2013), prima therapiehond
- Adoptiehond (keeshond) sinds 2012, ook ingezet als therapiehond
- Labrador retriever sinds 2006 (+ 2018), beige wg hondenfobietherapie
- Clumber spaniel sinds 2014
- Clumber spaniel sinds 2017 (eigen fok)

Diploma's of getuigschriften

- Vertaler en tolk
- GPB (pedagogische bekwaamheid HOKT)
- Zelfstandig hondeninstructeur (SYNTRA WEST)
- Omgang met probleemhonden door A. Wuytack
- Positieve omgang met honden door A. Wuytack
- De taal van de hond door G. De Bolster
- Jan Fennel
- ...

Stokpaardje

- Hondentaal en hoe omzetten zodat mensen het begrijpen
- Natuurlijke omgang met honden
- Honden ten dienste van de mens en daarbij honden hond laten zijn
- Hond integreren in mensenroedel en samenbrengen met andere huisdieren

Referenties.... - 29 jaar - Brugge

Al van kinds af aan was ik bang voor honden. Mijn angst had niets te maken met een dramatische ontmoeting met een hond. Ik werd nooit gebeten of aangevallen. Het was een angst die mijn moeder me had doorgegeven. Zo kwam ik tijdens mijn jeugd nooit in contact met honden. 

In het programma Viva Victoria zag ik hoe lotgenoten hun fobie onder ogen zagen en overwonnen met behulp van gedragstherapie. De therapeut die ik contacteerde had zelf geen ervaring met hondenfobieën en verwees me door naar Hond en Harmonie.

Zo kwam ik in contact met Karin Lewyllie. Bij onze eerste ontmoeting stelde Karin me meteen gerust: de opdrachten zouden zeker niet zo angstaanjagend, extreem en sensationeel zijn als in het TV-programma. We zouden samen het juiste ritme zoeken om me van mijn angst af te helpen. 

Aangezien ik mijn fobie al 29 jaar met me mee droeg wist ik dat er niet zomaar vanaf zou geraken. Wonderen bestaan niet. Tijdens de eerste sessie kwam ik, voor de eerste keer in mijn leven, echt in aanraking met een hond. En wat belangrijker was, aan het einde van de sessie voelde ik me helemaal op mijn gemak bij die hond!! Het was dan misschien slechts een kleine terriër maar voor mij was dit een heel belangrijke stap. In de sessies die volgden bracht Karin me steeds in contact met andere honden. We maakten wandelingen door het bos of langs het strand en gingen zelfs enkele keren naar een hondenschool.

Ik zal hier niet uit de doeken doen hoe Karin's therapie precies werkt en wat het allemaal precies inhoudt, die informatie vind je wel op haar site. Wat wel belangrijk is, is dat Karin me steeds bijstond en begeleide. Ze zou me nooit in gevaar brengen. Karin leerde me hoe ik me kan gedragen rond honden. Ze leerde me honden begrijpen en, wat soms ook handig is, hoe ik oninteressant kan overkomen bij honden. 

Karin heeft heel veel tijd, inzet en energie in de hondentherapie gestoken. Naar de eerste sessies ging ik uiteraard met knikkende knieën maar door de positieve en leuke ontmoetingen kwam ik daarna altijd graag terug.

De sessies hebben heel wat voor mij veranderd. Nu durf ik eindelijk alleen te wandelen langs de vesten en hoef ik de straat niet meer over te steken als ik een hond zie. Ik durf nu aan te bellen aan een vreemde voordeur of rustig te gaan winkelen zonder alle honden in het oog te houden!

Karin, hiervoor zal ik je altijd dankbaar zijn!

Groetjes,
....