Vrijwillige helper GEZOCHT

25/05/2017

Af en toe worden er mensen gezocht om
° een groep te begeleiden op de wandel met de ezels
° te wandelen met de hond(en)
° herstelwerkjes
° hindernissen te bouwen voor honden- of geitentraining
° onderhouden van weides of omgeving

Bent u een Willy Wortel of een dierenvriend en heeft u geen zin of tijd om zelf dieren te houden, maar vindt u een afwisseling wel leuk een halve dag per week of een dag per maand of jaar?
Belt u mij zodat we iets kunnen afspreken!

Vrijwillige helper GEZOCHT

Dierenproeven of toch liever gewoon varken zijn?

16/06/2014

Het Göttinger minivarken (grootte van een labrador en 30 à 40kg zwaar) werd gefokt als laboratoriumvarken voor de biomedische wetenschap van de Göttinger Universität.

Ze hebben een hangbuik en een doorgzakte rug en lijken op een wild varken met stekels of borstels. Meestal hebben ze twee 'kleuren': zwart en beige/roze. Ze hebben tanden en vooral hoektanden en kunnen van zich afbijten. Ze zijn erg nieuwsgierig en houden in de zomer inderdaad van water en modder. Ze kunnen heel wat kilometers afleggen, maar vlug lopen kan maar op een kortere afstand. Ze maken allerlei geluiden en houden van conversatie! Jammer toch dat niet-varkens het niet meteen begrijpen.
Dierenproeven of toch liever gewoon varken zijn?

Ezels in de wachtrij voor hoefkappen

16/06/2014

dit is een blogbericht!

Göttinger minivarkens Max & Moritz

15/06/2014

Göttinger minivarkens Max & Moritz vervolledigen ons therapieteam.
Varkens zijn erg gevoelig en erg slim, maar soms wint hun angst het van hun verstand. Een ideale spiegel voor onze klanten met een dierenfobie!
Göttinger minivarkens Max & MoritzGöttinger minivarkens Max & MoritzGöttinger minivarkens Max & Moritz

4 geiten in 2014

15/06/2014

De nubische geitenmama Bertha zorgt heel goed voor haar twee jongen(s), maar is bang voor honden. De twee bokjes daarentegen vinden mijn honden en zelfs Gorky (cairn terriër) prima. Financieel is nu de vraag of we beide bokjes kunnen houden en dan (moeten) castreren of als we één van de broertjes verkopen of laten slachten (liever dan een slechte thuis geven). Uit therapiezicht was Marron (bruintje) veel geschikter en nu sinds twee weken heeft Nero (zwartje) zich als tam therapiedier opgesteld. Hun lichaamsbouw met lange slanke poten, ingevallen rug en dikke buik en vooral de hangoren spreken de kinderen en het kind in de volwassenen erg aan. Merlijn vindt ze nog steeds niet aantrekkelijk. En voor hem hadden we geitenversterking gezocht omdat we na de onteigening zijn kudde hebben moeten laten slachten en zijn vader is vorige zomer van ouderdom gestorven.

Merlijn krijgt dezelfde mooie horens en is door zijn grootte erg impressionant. Als papfleskind is hij echter nog steeds tam en gebruikt zijn horens enkel tijdens voedertijden om de rest op afstand te houden en om brokken te maken.

Peppermint heeft ook een veulentje!

08/08/2012

De tieners en twens van de zorgboerderij en andere noemen het een tienerzwangerschap, maar Pepper doet het bijzonder goed en zorgt voor haar veulentje alsof haar leven ervan afhangt. Ze heeft dan ook een goed voorbeeld. Grappig is dat het veulen van Salvéa nu altijd bij Pepper staat en beiden vinden het opperbest!

Sammy is niet meer!

21/06/2012

Sammy is 16,5 jaar geworden en is niet meer. :-(

Beestig Vlissegem

15/06/2011

Hond en Harmonie ook op Beestig Vlissegem op zaterdag 18 juni 2011.

Een lammetje dood

30/04/2011

Triestig! Een lammetje van Mina is dood. Kinderen hebben met stenen gegooid. Het lammetje werd op het uiterste stuk gevonden, maar de schapenweide is nogal smal. De grote stenen lagen vooraan, de kleine verder. Waartoe mensen niet in staat zijn.

Een Hampshire Down lam geboren

11/04/2011

Zaterdag 5 maart 2011 is ons eerste lammetje geboren van een jaarling.

Minerva heeft een tweeling. De vader is bekend!

25/03/2011

Minerva, een driepotige hertengeit, heeft een tweeling die helemaal niet op haar lijken. De vader is Jeromtje met zijn mooie lange haar en grote horens. Toch heeft Bobke de taak als hoeder overgenomen. Jammer genoeg vinden de lammetjes moeders melkbron niet. Dus daar komt de veearts. Melken en de biestmelk of colostrum via papfles. 's Avonds, om 1u 's nachts en om 6u 's morgens en om 12u30 's middags en ga zo maar door...

Een tweeling van onze Mina

08/03/2011

Mina is geboren bij ons op 08/02/2010 en is vandaag, dinsdag 8 maart 2011, moeder van een tweeling. De vader is een Hampshire Down en zelf is ze een bonte mix van een Belgisch schaap, Texel en een allegaartje. Proficiat!

Ezelveulen van mama Salvía

02/12/0006

Eindelijk is het veulentje er. Alle dieren vinden het een sensatie en zijn razend benieuwd. Enkel Peppermint, het veulen van 10-10-2010, wordt nu hardpotig op afstand gehouden. Dus zoekt ze troost bij Merlijn, de geitenbok van 2010, en Tahou, onze lusitano.